1. De stichting heeft als doel het verlenen van individuele financiële en materiële ondersteuning aan personen die in de gemeente Borne verblijven, die deze ondersteuning nodig hebben en die niet tijdig kunnen ontvangen.
    Het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
    Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter(s) of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting.

  2. De stichting beoogt het algemene nut.

  3. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Sociaal Jaarverslag Noodfonds Borne 2021

Zoals we in ons vorig jaarverslag al constateerden zijn er ook in Borne de nodige gezinnen die het niet breed hebben en zelfs soms in armoede leven. De verhoging van de energiekosten en toenemende inflatie zal dit aantal alleen maar doen toenemen. Zo constateerden we in 2021 al een toename t.o.v. 2020 van hulpvragen die betrekking hebben op het niet kunnen betalen van de energiekosten.

De gevreesde faillissementen aan het einde van de pandemie, met een verwachtte toename van de werkeloosheid, zijn gelukkig achterwege gebleven. De krapte op de arbeidsmarkt is alleen maar verder toegenomen.

 

In totaal hebben we in 2021een 13 hulpvragen ontvangen, waarvan we, zoals u kunt lezen in het Financieel Jaarverslag, er 10 hebben opgepakt en 3 hebben afgewezen.

Net als vorig jaar komen de meeste hulpaanvragen grotendeels via Wijkracht bij ons binnen. Onderverdeling van de 13 hulpvragen is als volgt:

·           8 hulpvragen via Wijkracht

·           2 hulpvragen via andere hulpverlenende instanties

·           1 hulpvraag rechtstreeks via ons eigen e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

·           1 hulpvraag via een particulier die een gezin helpt

·           1 hulpvraag rechtstreeks door hulpvrager bij bestuurslid Noodfonds

Vier van deze hulpvragen hadden betrekking op achterstand bij het betalen van de energiekosten, waardoor afsluiting dreigde of had plaatsgevonden.

De overige hulpvragen waren voor ondersteuning bij gezinshereniging, aanschaf laptop, hulp bij achterstallige betaling studieschuld, betaling laminaat vloer, extra leefgeld i.v.m. betalen boete opzegging internetcontract.

Naast deze individuele aanvragen heeft het Noodfonds Borne ook financieel bijgedragen aan de Sinterklaasacties in december 2021.

 

Ook in 2021 hebben we het Dreamteam Borne administratief ondersteund en onze bankrekening beschikbaar gesteld voor betalingen en stortingen, daar de juiste juridische vorm nog ontbreekt voor het openen van een eigen bankrekening.